advertentie Banner SNLR.nl

SP maakt zich zorgen om kwaliteit zorgverlening Zahet

OSS – De Osse SP maakt zich druk over de kwaliteit van zorg die zorgorganisatie Zahet in Oss biedt. Marie-Therese Jansen van de SP geeft aan erg geschrokken te zijn van een inspectierapport over de zorgorganisatie.

Zahet opende vorige week een dagbesteding aan de Hooghuisstraat in Oss. “In eerst instantie denk je: best aardig, maar toen ik verder ging researchen, kwam ik het rapport tegen en toen schrok ik heel erg. Hoe kan het dat wij dit betalen?”, aldus Jansen.

In het rapport staat onder meer dat het ontbreken van kennis en kunde op alle organisatieniveaus een probleem is. Verder is in het rapport te lezen dat de zorg die Zahet biedt niet voldoet aan een groot aantal normen voor goede zorg. In de gemeente Nijmegen is deze organisatie buiten de aanbesteding gevallen omdat er onvoldoende kwaliteit gewaarborgd kan worden.

De SP stelt op grond van deze informatie verschillende vragen aan het college van B en W. De partij vraagt zich af of het college op de hoogte is van het inspectierapport en hoe deze organisatie in Oss kon starten met dagbehandeling.