SP maakt zich zorgen over maximumsnelheid hulpdiensten

Wanneer de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat, mogen ook hulpdiensten minder hard rijden en dat baart de Osse fractie van de SP zorgen.

In noodgevallen mogen hulpdiensten veertig kilometer harder rijden dan de maximumsnelheid. In het geval dit 130 kilometer per uur is, geldt voor hulpdiensten een toegestane snelheid van 170 kilometer per uur. Wanneer de snelheid per 16 maart teruggaat naar honderd kilometer per uur geldt voor hulpdiensten een maximumsnelheid van 140 kilometer per uur.

De SP schrijft in een brief aan het college van B en W dat de partij bang is dat hulpdiensten er langer over zullen doen om ter plaatse te zijn. “In het geval van nood doet iedere seconde er toe”, schrijft de partij.

Voor de partij is het van groot belang dat de aanrijtijd niet oploopt. De SP vraagt in de brief om een garantie dat de aanrijtijd niet gaat toenemen. Ook wil de partij weten welke maatregelen het college neemt om de aanrijtijd niet te laten oplopen. De SP benoemt in de brief dat de gemeente Oss onderdeel is van de veiligheidsregio Noord-Oost-Brabant. De gemeente is dus verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van haar inwoners.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen