SP Oss hoopt gevolgen wooncrisis in beeld te krijgen

De SP in Oss gaat zelf op onderzoek uit met welke problemen inwoners worstelen op het gebied van wonen. De politieke partij heeft een lijst met vragen opgesteld in de hoop de gevolgen van de wooncrisis in kaart te brengen.

De hoofdvraag die de SP wil beantwoorden is 'Wat betekent de wooncrisis voor jou?'. Over de oorzaken weet de partij genoeg. De laatste jaren is het tekort aan betaalbare woningen sterk opgelopen. Door maatregelen van verschillende liberale regeringen zijn de huren veel sterker gestegen dan de inkomens. De woningbouw blijft ver achter bij behoeften van de mensen. Speculanten en investeerders kopen bestaande en nieuwe huizen op om deze voor veel geld te verhuren. En steeds meer huurders raken in de problemen door kortlopende huurcontracten van slechts een paar jaar.

Volgens de partij kunnen gemeenten maatregelen nemen om de woningmarkt sterk te verbeteren. Om de juiste maatregelen te nemen is de SP op zoek naar directe en indirecte gevolgen. Via de website van de lokale afdeling van de SP kunnen geïnteresseerden hun verhaal doen.