advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

SP Oss wil subsidie Natuurcentrum Slabroek voortzetten

De SP in Oss vindt dat de gemeente natuureducatie in Slabroek moet blijven subsidiëren. De gemeente wil een stapje terug doen als het gaat om de invloed in natuurgebied De Maashorst en wil zich vooral richten op Herperduin, dat op haar eigen grondgebied ligt.

Onderdeel daarvan is ook het beëindigen van de bestaande subsidieovereenkomst met Natuurcentrum Slabroek. De SP noemt het een slechte zaak omdat ook veel kinderen uit Oss daar les krijgen over de natuur. Volgens de SP hebben acht basisscholen inmiddels laten weten dat ze gebruik willen blijven maken van de lessen in Slabroek. Dit soort lessen kunnen niet zomaar worden overgenomen door NME-Centrum De Elzenhoek, stelt de SP.

De partij wijst erop dat De Elzenhoek haar lessen wil gaan uitbreiden naar middelbare scholieren en ook lessen wil gaan verzorgen in de uiterwaarden. Daarvoor moeten zij ook extra subsidie krijgen, aldus de SP. De partij zet er daarom op in om in de Osse begroting geld te vinden voor ondersteuning van beide natuurcentra.