advertentie Banner SNLR.nl

SP stelt vragen over busverbinding ât Wild

âT WILD â De SP trekt aan de bel wat de busverbinding van en naar ât Wild betreft. Sinds begin december rijden er geen bussen meer naar en van het dorp en dat zorgt voor problemen, menen de socialisten.

Met ingang van 9 december 2018 is de dienstregeling van de buslijnen gewijzigd. Hierdoor stopt er geen Arriva-bus meer in ât Wild. Reizigers moeten door deze wijziging voortaan ruim 8 kilometer overbruggen naar Maren-Kessel. Zodat ze daar een bus kunnen pakken naar Oss. Vanuit station Oss kunnen de reizigers vervolgens een trein pakken naar Den Bosch. Volgens Arriva is de lage bezetting van deze buslijn in ât Wild de reden om hier geen stop meer te maken.

In de oude dienstregeling waren inwoners van ât Wild volgens de SP in 17 minuten in den Bosch, als men nu in Maren-Kessel weet te komen en van daar verder met het openbaar vervoer naar den Bosch gaat, kost dat minstens 45 minuten. âFijn model...â, concludeert de SP.

De SP stelt hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Oss. Zo wil de partij weten of de gemeente Oss op de hoogte was van de dienstregeling en wat het heeft gedaan (of gaat doen) om ât Wild opnieuw in de dienstregeling van Arriva op te laten nemen. Mocht dat niet lukken, dan wil de SP weten wat het college gaat doen om ât Wild aan te laten sluiten op het openbaar vervoer.