Ton Segers van de SP

Ton Segers nieuwe lijsttrekker SP Uden en Landerd

Ton Segers is in de aanloop naar de verkiezingen lijsttrekker van de SP in Landerd en Uden. De algemene ledenvergadering van de SP stelde de kieslijst en het verkiezingsprogramma maandag vast.

In het verkiezingsprogramma met de naam 'Duizend betaalbare woningen erbij en 49 andere opbouwende voorstellen' is een aantal speerpunten opgenomen. Zo wil de partij naast het beschikbaar maken van meer betaalbare huizen, duurzame energie in handen van de gemeenschap leggen en mensen meer zeggenschap geven over hun eigen straat, buurt of dorp. Bovendien wil de partij zich inzetten voor goede zorg als recht; het bestrijden van armoede; natuur, sport, cultuur en verenigingsleven én eerlijk werk voor eerlijk loon.

Nieuwe lijsttrekker

Anders dan bij eerdere gemeenteraadsverkiezingen is dat Ton Segers nu de lijsttrekker is. Hij neemt het stokje over van Spencer Zeegers die na bijna veertig jaren actieve inzet voor de partij en tien lijsttrekkerstermijnen het stokje overdraagt aan een nieuw gezicht. “Ik heb vanaf het begin de straat in de raad gebracht", aldus Zeegers. "Wat de mensen in de wijken ons vertelden over hun problemen was voer voor ons raadswerk." Verdwenen van de lijst is Zeegers niet - hij is nu lijstduwer. 

Ton Segers - tien jaar lid van de SP - werd in 2014 voor het eerst lid van de gemeenteraad. Daar houdt hij zich vooral bezig met volkshuisvesting, verkeer en milieu.

Segers wordt op de lijst gevolgd door Udenaren Werner Snoeks en Gertrude Vissers op nummer twee en drie. Gevolgd door de nummer vier: René Slegers uit Schaijk en Udenaar Maarten Everling op nummer vijf. De overige kandidaten zijn op volgorde: Theo van Meer (Uden), Peter Lukassen (Zeeland),  Marthe Hoefs (Uden), Ellen Prosée (Uden) en Jan Verbruggen uit Volkel.