advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

SP wil dat gemeente huisvesting van arbeidsmigranten in City Hotel aan banden legt

De geruchten dat er in het City Hotel in Oss onderdak geboden wordt aan arbeidsmigranten, schieten bij de SP in het verkeerde keelgat. De partij wil dat het college actie onderneemt, omdat misstanden op de loer zouden liggen.

Sinds de verkoop van het City Hotel aan de Raadhuislaan in Oss is er onrust over de bestemming van het pand. De nieuwe eigenaar, ondernemer Tom Sijpestijn, is tevens eigenaar van uitzendorganisatie Flexspecialisten, een uitzendbureau dat zich specifiek richt op arbeidsmigranten. Hoewel hij zelf erg geheimzinnig doet over het wel of niet huisvesten van die arbeidsmigranten in het hotel, bleek uit berichtgeving van het Brabants Dagblad dinsdagochtend dat die er daadwerkelijk hun intrek hebben genomen.

Kwetsbare positie van arbeidsmigranten

"In dit geval lijkt er geen scheiding te zijn tussen bed en broodwinning", zo schrijft de SP in schriftelijke vragen aan het college. De partij vindt dat – in combinatie met de slechte communicatie vanuit de ondernemer – 'zéér verontrustend'. De partij kaart daarbij de forse misstanden aan die op deze manier al jaren ontstaan. Arbeidsmigranten zijn vaak afhankelijk van een en hetzelfde bureau, dat zowel het werk als een woning en zorgverzekering regelt. "Arbeidsmigranten worden hierdoor enorm kwetsbaar, ze komen ongewild in een afhankelijkheidspositie en misstanden liggen op de loer."

De gemeente liet twee weken geleden aan Dtv weten niet op de hoogte te zijn van de plannen. De SP wil nu van het college weten of zij het eens is met het feit dat het pand niet geschikt is voor de huisvesting van arbeidsmigranten en of de eigenaar inmiddels is aangesproken op zijn plannen. Ook wil de partij weten of dit in het bestemmingsplan past en of omwonenden op de hoogte zijn gebracht.