advertentie Banner SNLR.nl

Speciaal loket voor organisatoren evenementen

De gemeente Den Bosch krijgt een speciaal loket voor evenementen. Door het loket worden organisatoren begeleid van de aanvraag tot en met het wel of niet verlenen van een vergunning voor het evenement.

Het is een initiatief van de coalitiepartijen in de gemeente Den Bosch en moet het proces versimpelen voor mensen die een nieuw evenement organiseren. Jaarlijks worden veel evenementen gehouden in de stad. Daarvoor moet met meerdere ambtenaren en afdelingen van de gemeente overlegd worden. Bovendien zou het organiseren van een evenement, volgens de politieke partijen, niet altijd als makkelijk worden ervaren.

Door de éénloketfunctie moet een evenement organiseren simpeler worden. Zo gaat het loket optreden als verbindende factor tussen de organisatoren en gemeente. Ook willen ze gaan meedenken en overleggen met de organisatoren.

Het plan moet dinsdagavond nog wel door de gemeenteraad goedgekeurd worden, maar het ligt voor de hand dat het op goedkeuring kan rekenen omdat een meerderheid van de partijen ervoor is.