Special Olympics uitgesteld door coronavirus

Het Special Olympics nationaal sneeuwsportevenement op 15 maart bij de Schans in Uden gaat niet door. Het evenement is uitgesteld door organisatoren WSG Uden en Special Olympics Nederland vanwege de corona-uitbraak.

Ondanks dat er vanuit het RIVM en de overheid geen opdracht is gegeven evenementen te annuleren, ziet de organisatie zich genoodzaakt het nationaal sneeuwsportevenement te verplaatsen naar een andere datum.

Omdat er in Noord-Brabant meer besmettingen zijn dan op andere plekken in het land en strengere maatregelen, vreest WSG Uden dat vrijwilligers en atleten mogelijk niet komen opdagen. Ook denkt de organisatie dat de richtlijnen rondom sociale interactie moeilijk te handhaven zijn bij het evenement, zoals twee meter afstand houden, geen handen schudden en niet zoenen.

Bovendien zijn veel deelnemers woonachtig in woongroepen en de organisatoren zijn bang dat als ze het evenement laten doorgaan het virus zich makkelijker kan verspreiden. Daarom is besloten het Special Olympics nationaal sneeuwsportevenement uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum.