Spectaculaire inhaalrace FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles eindigt in 3-3 gelijkspel

FC Den Bosch heeft maandagavond in De Vliert in een opzienbarende wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Na een 0-2 ruststand wonnen de Bosschenaren nog bijna, maar werd het in de blessuretijd alsnog gelijk.

FC Den Bosch staat laatste in de Keuken Kampioen Divisie maar moest vreemd genoeg toch drie spelers missen wegens interlandverplichtingen. Ryan Trotman, Frank Sturing en Lorenzo Soares Fonseca waren op pad met respectievelijk Barbados, Canada en Kaapverdië. En daarnaast kon trainer Jack de Gier ook geen beroep doen op Paco van Moorsel (blessure) en Dwayne Green (schorsing). Het verhaal van de eerste helft is eigenlijk snel verteld. FC Den Bosch kreeg kansen genoeg om te scoren maar verzuimde. En Go Ahead Eagles bleek dodelijk effectief in het afmaken van kansen. 

Nadat Mats Deijl na vijf minuten een goede kans op de openingstreffer had laten liggen was het kort daarna aan de andere kant wel meteen raak. Een zondagsschot van Bas Kuipers vloog zomaar binnen en FC Den Bosch kon weer eens in de achtervolging. De Bosschenaren waren zeker niet de mindere van de Eagles en vooral Postema kreeg enkele prima kansen. Doelman Gorter was echter een sta-in-de-weg. Na een half uur kreeg FC Den Bosch de 0-2 om de oren. Na onhandig verdedigen kon de Griek Botos de bal achter doelman Wouter van der Steen werken. Postema en Hornkamp kregen daarna nog mogelijkheden om iets terug te doen maar kwamen wederom niet langs doelman Gorter.

Terug in de wedstrijd

Na de rust nam FC Den Bosch het initiatief nog meer in handen en werden de Eagles in de verdediging geduwd. Veel balbezit voor de Bosschenaren en na een kwartier leidde dat tot succes. Kevin Felida kwam op via de rechterkant en werd op de rand van het strafschopgebied in de rug gelopen. Jizz Hornkamp benutte de penalty: 1-2 dus. Na de Bossche treffer liet Go Ahead Eagles zich aanvallend ook weer wat meer zien. In de 66e minuut kreeg Beukema een goede kopkans maar de bal ging net naast. Diezelfde Beukema kopte iets later opnieuw uit een hoekschop op doel maar dit keer ging de bal voorlangs. 

Met Don Bolsius en Roy Kuijpers in de ploeg probeerde trainer De Gier zijn ploeg nog wat extra stootkracht voorin te geven. Daardoor ontstond er in de Bossche defensie wel wat meer ruimte maar daar wist Go Ahead niet van te profiteren. In de 83e minuut kreeg FC Den Bosch loon naar werken en viel de 2-2. Een schot van Postema kwam via de paal en verdediger Veldmate in het net terecht. Een paar minuten later had Romano Postema de 3-2 op zijn schoen maar zijn harde knal werd nog net gestopt door doelman Gorter.

Bijna nog de winst

De voorsprong kwam er toch nog voor FC Den Bosch. Ringo Meerveld werd kort voor tijd tegen de grond gelopen in het strafschopgebied en Jizz Hornkamp knalde zijn tweede strafschop hard in de kruising. De vijf minuten blessuretijd deden FC Den Bosch alsnog de das om. De Eagles pompten de bal naar voren en via verdediger Jorn van Hedel ging de bal over doelman Wouter van der Steen heen. 3-3 dus, en dat werd ook de eindstand, want een laatste afstandspoging van Romano Postema ging net naast.