Speelgoedbeurs wordt pop-up winkel: 'Hoop dat mensen die het nodig hebben, ons weten te vinden'

De speelgoedbeurs van de Vincentiusvereniging Den Bosch is een jaarlijks terugkerend evenement, bestemd voor de minima. Door corona ziet het er dit jaar anders uit, maar hij gaat in aangepaste vorm wel door - namelijk als pop-up speelgoedwinkel - en duurt ook nog eens langer dan normaal.

De speelgoedbeurs van Vincentiusvereniging is normaal gesproken een grootschalige beurs in het Sint Janslyceum, waar in één weekend veel mensen vanuit de wijde omtrek naartoe komen. Door corona zit dát er dit jaar niet in en dus werd er een creatieve oplossing gezocht. In het restaurant van de Vincentiusvereniging is namelijk vanaf morgen een heuse pop-up speelgoedwinkel te vinden. En daar is initiatiefneemster Reini ter Beek maar wat blij om.

"We zijn als een idioot tekeer gegaan en hebben binnen een week het restaurant omgetoverd tot een mooie speelgoedwinkel. Iedereen mag hier iets kopen, maar het is in principe voor de kleine portemonnee. We vragen hele lage prijzen en het is vooral voor de decemberbaand - zowel kerst als sinterklaas - voor een hele groep fijn dat ze voor weinig geld dingen kunnen kopen. Ik hoop dat de mensen die het echt nodig hebben, ons hier weten te vinden."

(Tekst loopt door onder de video)

De opbrengst van de speelgoedwinkel gaat naar een goed doel, dat op een later moment bekend wordt gemaakt. Hoeveel dat gaat worden, is nog koffiedik kijken: "Normaal gesproken is de opbrengst zo tussen de 10 en de 13.000 euro. Zullen we proberen 6.000? Geen, idee, ik ga het proberen. Ik hoop gewoon dat het lekker loopt. We doen ons best, meer kunnen we niet doen."

De pop-up speelgoedwinkel begint zaterdag en duurt iedere dag tot 5 december van 11:00 uur tot 15:00 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten.