Sandra Peerenboom

Jongeren in de Hambaken hebben eindelijk een eigen speelveldje

Om een potje te voetballen of gewoon te spelen op een veld, moesten jongeren in de Hambaken naar de rand van de wijk, aan de andere kant van de drukke weg. Sinds vrijdag heeft Kindcentrum de Duizendpoot een éigen veldje, wat voor de héle wijk is: het gelijke kansenplein.

Bekijk de reportage onderaan het artikel. 

Tijdens de opening van het veldje op vrijdagochtend moest de DJ-tent vastgehouden worden en kwam de regen af en toe met bakken uit de hemel. Maar het kon de kinderen van de Brede Bossche school niet deren. Zij kunnen hun lol niet op, op hun fonkelnieuwe veld. Daarbij worden ze enthousiast gemaakt door ex-basketbalprof Henk Pieterse en wereldkampioen straatvoetbal Nasser El-Jackson.

Ad van Lent kreeg vrijdag een eigen bord naast het veld. Hij is al 18 jaar beheerder bij BBS de Hambaken. Hij was zichtbaar ontroerd Sandra Peerenboom

Directeur Olcay Kurubas kijkt tevreden toe. "Kinderen hoeven nu niet meer de drukke weg over om lekker buiten te kunnen spelen", glundert hij. De naam is niet voor niets gekozen. “Al onze jonge inwoners verdienen gelijke kansen om zich te ontwikkelen. Dat gebeurt natuurlijk op school. Maar ook buiten school kunnen zij ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden”, zegt wethouder Ufuk Kâhya. 

Voor de hele wijk

Dat het veldje op het schoolterrein ligt, wil niet zeggen dat het alleen voor leerlingen is. "Nee, tijdens schooltijd wel. Maar vanaf een uur of vier is het veldje open voor de hele wijk, tot zeven uur 's avonds", zegt Kurubas. Het zal waarschijnlijk stormlopen, denkt Youssef Noudri van Hambaken Connect: "Woensdag werd het laatste zand gestrooid. De wagen was nog niet weg en er werd al volop gespeeld tot in de avond!"

Niet gek, zegt hij: "Je kon hier eerst nog geen sliding maken, dan lag je helemaal open."