advertentie Banner Trined

Speeltuin in De Run in Geffen wordt toch niet omgevormd tot grasveld

De speelplek in De Run in Geffen mag toch blijven staan en wordt niet omgevormd tot een grasveld. De gemeente Oss was dat van plan maar dat leverde zoveel reacties op dat het het nu toch niet doorgaat.

Dit tot tevredenheid van de dorpsraad Geffen, die de afgelopen maanden bij de gemeente heeft aangedrongen op het behoud van de speelplek. “Toen we hoorden van het plan hebben we gezegd dat we toch even pas op de plaats moeten maken”, zo kijkt voorzitter Hans Hendriks van de dorpsraad Geffen terug. “Ere wie ere toekomt, de gemeente heeft daarna toch het licht gezien.”

De gemeente heeft als beleid om het aantal speelplekken in de openbare ruimte te verminderen omdat het onderhoud veel geld kost. Ook was er twijfel of er wel genoeg behoefte is aan de speelvoorziening. De dorpsraad heeft de wethouder nu kunnen overtuigen dat dat zeker het geval is.

Lange termijn nog onzeker

De speeltoestellen zijn momenteel nog steeds veilig en de gemeente blijft ze de komende jaren ook onderhouden, zo is meegedeeld aan de dorpsraad. Alleen is er geen geld aanwezig voor een echte ‘upgrade’ van de locatie. Voor de langere termijn is er ook nog geen zekerheid. Mochten speeltoestellen dusdanig slecht worden dat ze moeten worden afgekeurd én de herstelkosten zijn te hoog, dan worden ze wel verwijderd. De komende jaren zal er nog niets gaan veranderen, aldus de gemeente Oss.