advertentie Banner SNLR.nl

Speeltuin ’t Kwekkeltje krijgt 5202 euro van de Rabobank

Speeltuin ’t Kwekkeltje heeft tijdens de finale-avond van de Rabo Clubsupport in de Maaspoort een bedrag van 5200,62 euro gekregen van de Rabobank.

De speeltuin kreeg met 877 stemmen de meeste stemmen van alle 250 deelnemende stichtingen en verenigingen uit Den Bosch en omstreken. Dierenambulance Den Bosch had een tweede plek met 557 stemmen en ging met 3304 euro naar huis.

De Rabobank investeert met de Rabo Clubsupport een deel van de winst in lokale clubs en verenigingen. Er deden 250 verenigingen en stichtingen uit Den Bosch, Rosmalen, Heusden, Vlijmen en Vught mee. De bank verdeelde 150.000 euro onder de clubs die de meeste stemmen kregen van klanten en bezoekers uit de regio.

Gastheer was Jochem van Gelder die voor de gelegenheid een regioquiz had bedacht met vragen als ‘hoeveel calorieën bevat een Bossche Bol’, ‘hoe hoog is de Sint-Jan’, ‘welke namen krijgen Heusen en Vlijmen met carnaval’ en waar leg je de klemtoon bij het woord ‘Rosmalen’.

Nieuwe bus
Volgens de voorzitter van de dierenambulance gaat de ruim 3300 euro naar een nieuw voertuig voor de stichting. “De kosten zitten vaak niet in de aanschaf van het busje zelf maar in de inrichting en alle apparatuur die we nodig hebben.”

’t Kwekkeltje steekt de ruim 5200 euro in een een nieuw schommeltoestel. Naast de dierenambulance en de Rosmalense speeltuin, kreeg de voetbalverenigingen in Haarsteeg en Vught de meeste stemmen. Per stem ontvangen de clubs 5,93 euro.