advertentie Banner SNLR.nl

Spelers TOP Oss weer op het veld

De bal rolt weer in het Frans Heesen Stadion, waar de spelers van TOP Oss maandag de training hervatten.

"Het is lekker om weer terug te zijn", zegt aanvoerder Rick Stuy van den Herik. "Je bent thuis wel bezig, maar dit is veel leuker." De spelers kregen de afgelopen maanden trainingsschema's om thuis aan te werken. Daardoor is de basisconditie van de meeste spelers wel in orde. 

Geen een van de spelers van TOP is in de afgelopen maanden positief getest op corona. De ploeg van trainer Klaas Wels houdt desondanks rekening met allerlei coronamaatregelen. Zo worden de ballen gedesinfecteerd en komen de spelers niet binnen in de kleedkamers. Ook proberen de spelers tijdens de training zoveel mogelijk anderhalve meter afstand te houden. De voetballers worden verdeeld in twee groepen. De helft traint op het veld met de bal, de andere helft doet aan krachttraining in de pannakooi van sv TOP. Op de helft van de tijd worden de rollen omgedraaid.

Een basis leggen

Het seizoen 2019-2020 is inmiddels geschrapt. De regering prikt 1 september als datum waarop er weer voor het echie gevoetbald mag worden. Toch zijn er ook tot die tijd goede redenen te bedenken om er tegenaan te gaan op de training. "Je hebt natuurlijk een tijd niet op het veld gestaan. In deze maanden kan je alvast een goede basis leggen voor volgend seizoen", aldus Stuy van den Herik. Een groot gedeelte van de selectie heeft nog geen contract voor volgend seizoen. Wels maakt de spelers daarom attent op het feit dat ze een nieuw contract op de training kunnen afdwingen.

Op de eerste training ontbraken wel de geblesseerden Hennos Asmelash en Philippe Rommens. TOP traint de komende tijd drie keer per week: op maandag, woensdag en vrijdag.

FC Den Bosch startte anderhalve week geleden al met trainen.