Bernheze viert jubileum met sport- en muziekfeest

HEESWIJK-DINTHER – Bernheze viert zondag het 25-jarig bestaan van de gemeente met een feest voor alle inwoners.

Op het programma staat een cultureel, muzikaal en sportief feest in De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Burgemeester Marieke Moorman verricht de opening om half één. Kinderen en volwassenen kunnen vanaf dat tijdstip meedoen aan verschillende hardloopwedstrijden, waaronder een halve marathon.

Tot acht uur ‘s avonds is er live muziek van bands uit de hele gemeente. Het muziekgedeelte start om 12.45 uur met een bijzonder optreden van fanfares uit Bernheze en harmonie Sint Servaes uit Heeswijk-DInther. Vanaf 14.15 uur treden achtereenvolgens op: HAFA project Decennium, Zoetfees de Kofferband, Friday Night at John's Rockcoverband, The Picadilly's, Reed, Q-size en Heegelsleek. Afsluiter is de band Baby Blue.

Een Kinderplein met stormbaantje, zandbak en een springkussen en een foto-expositie maken het jubileumfeest compleet. Fotoclub Bernheze heeft foto’s gemaakt van inwoners die op huisnummer 25 wonen, het resultaat wordt tentoongesteld.

Op 1 januari 1994 werden de gemeenten Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther samengevoegd tot één gemeente die vanaf 1 januari 1995 officieel de naam Bernheze kreeg. Op 7 februari was er in De Pas al een feest voor genodigden.

advertentie

Lees ook deze artikelen