Sport Expertise Centrum in Oss bestaat tien jaar: ‘We zijn er voor alle Ossenaren van nul tot en met honderd jaar’

Feest bij het Sport Expertise Centrum (SEC) uit Oss. De organisatie viert dit jaar haar tiende verjaardag. Dat wordt gevierd met een speciaal jubileumweekend.

Het SEC zag het levenslicht in 2011. Directeur Marc Ghering vertelt hoe dat gegaan is. “Het college van Oss besloot tien jaar geleden te stoppen met de sportstimulering. Vanuit die beslissing is gekozen om een onafhankelijke stichting op te richten en dat werden wij.” Een zwerftocht van verschillende locaties volgde. “Het SEC was eerst gehuisvest aan de Linkensweg. Daarna op de Rossinistraat om uiteindelijk neer te strijken op de huidige locatie aan de Nelson Mandelaboulevard.”

(Tekst gaat verder onder de video)

Olievlek

In de beginjaren lag de focus vooral op het basisonderwijs, maar dat veranderde met de tijd. “Daar ben ik erg trots op. Ik vind het mooi dat de olievlek, de focus, vanuit het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en nu de 65plussers is verspreid. We blijven ons inzetten om de Ossenaren van nul tot en met honderd jaar te laten bewegen”, zegt Ghering.

Om het tienjarig bestaan te vieren, organiseert het SEC een jubileumweekend. In het weekend van 16, 17 en 18 juli is er van alles te doen.  In bovenstaande video vertelt Ghering wat de mensen kunnen verwachten.