Sport en gezelligheid tijdens De Maasdijk

Sporten op ieder niveau in een gezellige sfeer. Dat zijn ook zaterdag de ingrediënten van De Maasdijk.

Het evenement is voor de organisatie ieder jaar een megaklus met start- en doorkomstplaatsen in Oss en diverse kernen. En uiteindelijk de finish midden op de Heuvel.

Voor zowel de fanatieke als de wat minder getrainde sporters zijn er onderdelen om aan mee te doen. Met wandelingen van diverse afstanden, triatlons, skatewedstrijden en hardloopafstanden van 10 kilometer tot aan de marathon.

De kwart triathlon was populair bij veel leden van TRIOSS uit Oss. De deelnemers begonnen bij Dome X met zwemmen en daarna klommen ze op de fiets waarbij onder meer Megen werd aangedaan. Al lopend kwamen de triatleten uiteindelijk aan op de Heuvel.

Tom Havekes uit Gennep won voor de derde keer bij de mannen en was uiteraard enthousiast: “Het was prachtig weer en het parcours was weer iets aangepast wat zeker in het voordeel was voor de deelnemers. Dus volgend jaar kom ik weer terug!”.

De eerste Osse vrouw die over de streep kwam was Corina Knijnenburg, die tot haar eigen verbazing haar jongere clubgenoten achter zich liet: “Ik heb bij het hardlopen nog veel goed weten te maken en het is mooi dat ik de eerste Osse ben. Maar het zal niet lang duren voordat de jonge garde het overneemt!”

In de avond staan nog de langere loopafstanden op het programma van De Maasdijk met om tien uur als afsluiter de Night Run.

advertentie

Lees ook deze artikelen