advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Sporten en ontmoeten gaan samen in Overlangel; ‘Deze plek bruist van de energie’

Voetballen en korfballen op één locatie met daarbij een dorpshuis voor alle verenigingen uit Neerloon, Overlangel en Keent. De bal ligt nu bij de gemeenteraad om het plan te verwezenlijken.

Op de accommodatie van TOG wordt nu alleen nog gekorfbald, maar daar komt als het aan de inwoners van Neerloon, Overlangel en Keent ligt verandering in. In een enquête gaven inwoners aan één accommodatie te willen voor zowel sporten als ontmoeten. Het college van burgemeesters en wethouders sluit zich daar bij aan. 

Henk Swinkels van de klankbord bestaande uit leden van verschillende verenigingen is enthousiast over het plan. “Wij zijn blij dat er is gekozen voor één locatie en niet voor sporten en ontmoeten op twee verschillende locaties.” 

Op de locatie van TOG is er plek voor twee korfbalvelden en een voetbalveld en is er daarnaast ruimte om het clubhuis te vergroten. Dat sociale gebeuren had Guus Janssen liever gezien in de Doctor Ruijsstraat op de plek van de voormalige Petjesbar. Hier opende hij in mei een kringloopwinkel en hij heeft nog genoeg ruimte voor een eventueel dorpshuis. Dat lijkt nu niet door te gaan. “Dat is jammer”, zegt Janssen. “Maar die gemeenschap beslist en die heeft gekozen voor TOG.”

De gemeenteraad gaat zich op donderdag 17 december buigen over het plan.