Sporten in Loosbroek (SiL) krijgt budget voor aanleg tennispark

De gemeenteraad van Bernheze heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van een budget van 580.000 euro aan Sporten in Loosbroek voor de aanleg van een tennispark in het dorp mét geluidswal.

Het plan dat de sportclubs onder scenario Z hebben ingediend blijkt uitvoerbaar binnen het budget, onder voorbehoud dat de samenwerking tussen de voetbal, korfbal en tennisclub notarieel worden vastgelegd.

Bij sommige huishoudens in Loosbroek kan de vlag uit, sommige zullen teleurgesteld zijn.

• Marieke Moorman - burgemeester Bernheze

SiL wordt opdrachtgever en zal naast een tennispark ook een geluidswal aanleggen. "Bij sommige huishoudens in Loosbroek kan de vlag uit, sommige zullen teleurgesteld zijn", concludeerde de burgemeester na de stemming. "Ik ken de inwoners van Loosbroek als saamhorig en hoop dat ze de rijen kunnen sluiten op dit dossier", aldus burgemeester Marieke Moorman.

Elf omwonende gezinnen van het tennispark hebben geen bezwaar tegen nieuwe tennisbanen maar wel tegen dit scenario waarbij de tennisvelden aan de kant van de parkeerplaats liggen en zorgen voor geluidsoverlast. Scenario A, dat volgens SiL te duur is, had hun voorkeur. Daarbij kwamen de tennisvelden verder van de achtertuinen te liggen. Dat scenario is volgens Progressief Bernheze te makkelijk van tafel geveegd. "Als scenario A als serieus alternatief was uitgewerkt, was de verdeeldheid in Loosbroek niet nodig geweest", vond Ellen Neelen van PB. "Het college had meer de regie moeten pakken en het algemeen belang van Loosbroek moeten vertegenwoordigen. SiL had hier te veel verantwoordelijkheid op haar bordje."

Ook Politieke Partij Blanco vond dat er niet zorgvuldig is omgegaan met omwonenden. Blanco pleitte ook voor een geluidswal aan de westkant waar de tennisbanen volgens de partij op de erfgrens komen te liggen. Blanco, SP en VVD stemden tegen het door een amendement van het CDA gewijzigde voorstel, een meerderheid was voor en dus kan er na jaren van discussie gestart worden met de aanleg van tennisbanen in Loosbroek.