advertentie Banner SNLR.nl

Sportievelingen wandelen kerstkilo's eraf in Bernheze

De feestdagen zitten er weer op en wat kun je dan beter gaan doen dan een flink eind wandelen. Dat dachten zondagochtend zo'n 600 sportievelingen die meededen met de Winterwandeltocht in Bernheze. 

De wandeling werd zondag alweer voor het zeventiende jaar op rij gehouden en is inmiddels een traditie geworden. Deelnemers konden vanuit de startlocaties in Heeswijk-Dinther, Nistelrode en Vorstenbosch de keuze maken uit drie routes, variërend van vijf, twaalf of twintig kilometer.

Familie-uitje
Een van de pauzepunten is theater De Kersouwe, waar de wandelaars warm ontvangen worden met koffie, worstenbroodjes en erwtensoep. Op een van de picknicktafels zit Daan Hermanns samen met zijn moeder en broers een broodje te eten. "Mijn moeder heeft ons meegesleept," lacht hij. "Ik had vanochtend eigenlijk niet zoveel zin om twintig kilometer te gaan wandelen, maar nu we op weg zijn, valt het wel mee. Het is best gezellig zo met z'n allen." 

De wandelaars hadden nog tot het eind van de middag om hun route te wandelen. Het eindpunt van de wandeltocht was bij de Meierijsche Museumboerderij.