Stadsdichter Doeko L. maakt gedicht over Zuid-Willemsvaart

Sinds maandag heeft Den Bosch er een nieuw kunstwerkje bij. Een gedicht op een muur bij Boel Bazaar over de Zuid-Willemsvaart, geschreven door stadsdichter Doeko L.

Het gedicht dat de titel ‘Oost-Indisch Sloom’ draagt, is vereeuwigd door de Bossche kunstenares Marion Quaadvliet. Dat zij een gedicht mocht schilderen, was voor haar een primeur: “Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik heb gezegd dat ik het ga proberen. Ik ben van origine Bossche en ik ben enorm betrokken bij alles over Den Bosch. De Zuid-Willemsvaart kan een heel interessant verhaal worden, met wat ze voor plannen hebben. Het is een hele leuke aanvulling voor de stad Den Bosch.”

Het idee voor de muurschildering kwam van Nick van der Schoot, medewerker van Boel Bazaar: “We vonden dat poëzie meer vertegenwoordigd moet zijn in deze winkel en in Den Bosch. En wat is er dan leuker dan onze stadsdichter carte blanche te geven?”

Als bijvangst wordt er gehoopt dat het gedicht ook zorgt voor inspiratie voor de schrijfwedstrijd die is uitgeschreven door de organisatie Bossche Brugwachtershuisjes.