advertentie Banner SNLR.nl

Niels Willemse (NMJ Fotoworks)

Stadsharmonie KVA viert 185-jarig bestaan met alternatief

De Stadsharmonie KVA uit Oss zou vandaag een jubileumconcert geven op de Heuvel. In plaats daarvan komt de harmonie met een online verjaardagscadeau.

Alle voorbereidingen waren getroffen, het programma was klaar, de muziek was besteld. Maar vanwege de coronacrisis zit een groots optreden ter gelegenheid van het 185-jarig bestaan er niet in. Dirigent Marc Kocken bedacht het alternatief: een opname van de mars Arsenal van Jan van der Roost. "We wilden de dag niet zomaar voorbij laten gaan", vertelt André van Veghel van harmonie KVA. "We kozen daarom voor een mooie, frisse en aansprekende mars."

Rond de 40 leden van de harmonie, die in totaal bestaat uit 65 muzikanten, speelden thuis een partij in. Bassist Sjoerd van den Berg, geassisteerd door Edwin Siahaija, voegde het samen tot een geheel. De opname van Arsenal is te beluisteren via YouTube.

Geen repetities

De harmonie kan voorlopig nog niet repeteren. KVA is in afwachting van nieuwe richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO). Mogelijk zou er in de buitenlucht meer ruimte komen om samen te spelen. "We hopen een van deze weken weer met groepsrepetities aan de gang te kunnen", zegt Van Veghel. 

In het jubileumjaar stonden nog meer activiteiten gepland. De activiteiten in maart en april hebben geen doorgang kunnen vinden. En het in oktober geplande event in de Rusheuvel gaat mogelijk naar volgend jaar, omdat er te weinig tijd is voor de muzikanten om alles degelijk voor te bereiden. Het nieuwjaarsconcert 2021 staat voorlopig nog wel op de agenda.