advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Stageplaats vinden moeilijk in coronatijd: 'Werd er een beetje gek van dat ik iedere keer nee te horen kreeg'

Een stageplaats vinden bij een bedrijf is voor veel studenten in de coronacrisis lastig. Het Koning Willem I College merkt dat ook en probeert de studenten zo goed mogelijk te helpen.

“Ik denk dat ik zeker wel drie tot vier maanden actief aan het zoeken ben geweest. Ik heb in mijn zomervakantie wel een pauze genomen, want ik werd er een beetje gek van dat ik iedere keer nee te horen kreeg”, vertelt studente Lieke van Dalen.

“Het is natuurlijk wel een zorg, maar ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik tot nu toe praktisch alle studenten toch nog hebben kunnen voorzien van een stageplek. Wat onze zorg wel is, is de inhoud van de stage. Of ze wel alle werkzaamheden kunnen doen. En de examens bijvoorbeeld kunnen uitvoeren”, zegt stagebegeleider Mirabel van Lieshout.

Na lang zoeken heeft de studente een stage gevonden bij het evenementenbureau binnen de school. In eerste instantie zag ze haar stage anders voor zich.

“Ik baalde als een stekker dat ik niet bij grote festivals kan werken. Ik kan nu wel in een hoekje gaan zitten huilen, maar ik kan beter doorpakken en zelf wat leuks van mijn stage gaan maken”, aldus de studente.