Stankoverlast rioolwaterzuivering 's-Hertogenbosch blijft aanhouden

Voor Bosschenaren is er nog steeds geen duidelijkheid over wanneer de stankoverlast van rioolwaterzuivering ‘s-Hertogenbosch voorbij is.

Dit werd duidelijk tijdens een inloopavond georganiseerd door waterschap Aa en Maas. Bewoners kregen dinsdagavond de kans om in gesprek te gaan met onder andere de projectmanager van het waterschap, de omgevingsmanager en de bedrijfsleider van de zuivering.

“Ik wil weten wanneer ik weer gewoon adem kan halen”, vertelde een buurtbewoner. De bewoner kocht pas twee maanden geleden zijn huis, maar had niet gerekend op de stank. Waterschap Aa en Maas heeft in de afgelopen periode al verschillende maatregelen genomen. Eerder plaatste het waterschap een nieuwe stankfilter en ook zijn oude filters vervangen. Tevergeefs, want de stank kwam terug.

“Ik begrijp niet dat die stank terugkomt”, vertelt een gefrustreerde inwoner. “Ik krijg het idee dat ze weten waar de oplossing zit, maar dat het te duur is of we krijgen niet het hele verhaal te horen.”

Toekomst
Waterschap Aa en Maas blijft niet stilzitten. “Het oplossen van het slib daar gaan we nog wat aanpassingen aanmaken, zodat de geuremissie nog echt een stuk minder wordt”, zegt projectmanager Antoine van Geffen. Er wordt daarnaast een ‘gordijn’ overheen gelegd, zodat de geur minder wordt. De komende tijd gaan ze onderzoek doen naar restbronnen in de hoop het probleem te verhelpen.

advertentie

Lees ook deze artikelen