advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Start corona-vaccinaties toch vervroegd: eerste prikken in Veghel op woensdag 6 januari

De corona-vaccinatie in Veghel start niet op vrijdag 8 januari - zoals aanvankelijk de bedoeling was - maar al op woensdag 6 januari.

Dat meldt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Op 6 januari wordt begonnen met de GGD Hart voor Brabant in een voormalig distributiecentrum in Veghel. Dan wordt ook in ziekenhuizen begonnen met inenten en dat geldt ook voor zorgmedewerkers van verpleeghuizen.

De nieuwe startdatum is tot stand gekomen nadat Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) een plan van aanpak had opgesteld voor vaccinatie van medewerkers uit de directe COVID-zorg in ziekenhuizen en bij ambulancediensten.

Omarmd

Ministers Tamara van Ark (Medische zorg en Sport) en De Jonge hebben dat plan naar eigen zeggen omarmd en daarna is er gekozen voor een gezamenlijke start.

Op woensdag 6 januari wordt gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en 'kleinschalige woonvormen'. "De eerste mensen uit deze groep van circa 269.000 zorgmedewerkers worden gevaccineerd bij de GGD-priklocaties in Veghel."

Toedienen

Vanaf vrijdag 8 januari kan dat ook in Rotterdam en Houten, en maandag 11 januari volgen ook Amsterdam, Drenthe en Den Haag.

Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins, die zijn opgeslagen bij Movianto in Oss.