Startsein gegeven voor evenement tegen kanker in Berghem

Zondag is de lancering van het evenement Moonlight Walking geweest. In juni 2022 moet het evenement plaats gaan vinden en wordt er geprobeerd geld in te zamelen voor de Stichting Berghem tegen kanker.

“Je kan het vergelijken met de Samenloop voor Hoop alleen dan voor Stichting Berghem tegen kanker”, zegt Martijn van Hoogstraten, organisator. “Het is een wandel/sponsorloop waarbij we hopen dat mensen acties op touw zetten om geld in te zamelen. Deze zondag hebben we de officiële kick-off gehad.”

Er was dan ook een heel programma in elkaar gezet. “Twee groepen liepen vanuit de kerken in Berghem en Haren naar café D’n Dort, het kloppend hart van het event. Beide groepen hadden een half hart mee welke bij aankomst in elkaar geschroefd werd”, aldus Van Hoogstraten.

In juni 2022 moet Moonlight Walking gaan plaatsvinden. “In de nacht van zaterdag 11 juni 2022 op zondag 12 juni wandelen de deelnemers een ronde van 2.5 kilometer. Café D’n Dort wordt het kloppend hart van de wandeling. Er wordt daar muziek gedraaid en mensen kunnen er een hapje en drankje nuttigen”, vertelt Van Hoogstraten.