advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Steeds meer versoepelingen in verzorgingstehuizen, merendeel bewoners gevaccineerd

In Brabantse verzorgingstehuizen, waar ruim tachtig procent van de bewoners is gevaccineerd tegen het coronavirus, zijn steeds meer versoepelingen mogelijk. Onder meer mogen bewoners weer gezamenlijk eten in het restaurant en mogen zij twee bezoekers zonder mondkapje ontvangen op hun kamer.

BrabantZorg bekijkt na elke coronapersconferentie welke versoepelingen er mogelijk zijn in de verzorgingstehuizen. Zowel bewoners van het verzorgingstehuis als bewoners van aanleunwoningen zijn sinds zij een prik hebben weer welkom in het restaurant. Daarnaast zijn er langzaamaan weer meer groepsactiviteiten mogelijk, zoals spelletjes spelen en koffie drinken. “Wij hebben de meeste versoepelingen, doordat wij hier weer mogen eten. In een ander restaurant krijgen wij dit nog niet voor elkaar”, vertelt aanleuner Rudi Mees.

Gijs Spooren van BrabantZorg merkt dat de bewoners blij zijn met de versoepelingen: “De bewoners zijn zichtbaar aan het opkrabbelen uit een periode die heel moeilijk voor hen was.” Bewoner Henk Scheffers vertelt: “Je zit hier helemaal alleen. Als je twee bezoekers mag uitnodigen, dan is dat heel fijn natuurlijk.”

U kunt verder lezen onder de reportage. 

RIVM-maatregelen

Wel moeten de gevaccineerden zich nog aan een aantal basismaatregelen van het RIVM houden zoals 1,5 meter afstand tijdens activiteiten, handen desinfecteren en in openbare ruimtes een mondkapje op. Wat betreft mondkapjes is er een klein verschil: bewoners hoeven binnen geen mondkapje op, terwijl aanleuners dit wel moeten totdat zij aan tafel zitten. “De maatregelen blijf ik handhaven, want met een vaccinatie is het probleem nog niet opgelost”, aldus Scheffers.