Vrouw overleden na steekincident in Den Bosch

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagochtend overleden nadat ze was neergestoken in de buurt van een supermarkt aan de Ploossche Hof in Den Bosch. De politie heeft een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden als verdachte.

Aan het incident ging volgens de politie vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer vooraf. De twee hadden samen een kind van 1 jaar oud. De vrouw liep met de kinderwagen op straat toen ze werd neergestoken. Ze was in Den Bosch bij familie op bezoek. Het kind bleef ongedeerd. 

Politie, ambulances en een traumaheli werden rond 09.50 uur opgeroepen. Het slachtoffer was ernstig gewond geraakt en werd ter plaatse behandeld. De vrouw bezweek korte tijd later aan haar verwondingen. De politie startte na het incident meteen een groot onderzoek. De omgeving werd afgezet en agenten gingen in gesprek met getuigen. Ook de familie van het slachtoffer werd snel geïnformeerd en opgevangen.

Veel getuigen

Een getuige meldde tegen Omroep Brabant dat de vrouw mogelijk wel 25 keer is gestoken. De dader werd door enkele omstanders in bedwang gehouden totdat de politie arriveerde. Op de Tweede Reitsedreef is door de politie een auto in beslag genomen. Het zou mogelijk gaan om de auto van de verdachte. Voor mensen die het allemaal hebben zien gebeuren, is Slachtofferhulp beschikbaar gesteld.

Forensisch specialisten zijn de hele dag bezig geweest met sporenonderzoek. Mensen die informatie hebben over het steekincident worden verzocht te bellen naar 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook is de politie op zoek naar eventuele camerabeelden.