advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Stefan terug van tocht langs alle Nederlandse poppodia; ‘Het was vet!’

Het waren zeven zware dagen voor programmeur Stefan School van cultuurpodium De Pul in Uden. Om aandacht te vragen voor theaters fietste hij langs alle poppodia in Nederland.

Aan het begin van de avond kwam hij aan in Uden. Hoe hij zich voelt? “Kut!”, aldus de Eindhovenaar. “Maar ook wel blij, want het zit er nu op.” School denkt dat hij in zeven dagen tijd zo’n 1600 kilometer gefietst heeft.

Met de fietstocht, die vrijdag begon vanaf de Effenaar in Eindhoven, wil School aandacht vragen voor het belang van poppodia en tegelijkertijd geld inzamelen voor Stichting No Guts No Glory.

Deze stichting helpt wensen van mensen met kanker en hun mantelzorgers uitkomen. “Ik heb nu al ruim 11.000 euro ontvangen.”

School zegt dat de eerste vier dagen fietsen goed gingen. Daarna kreeg hij last van zijn enkel. Maar opgeven? Ho maar. “Dag zes en zeven ben ik verder gegaan met Ibuprofen”, doelt School op het verzachten van de pijn.De Eindhovenaar is blij met hoe hij bij poppodia is ontvangen. “Erg gastvrij. Ik ging op veel plekken even naar binnen en ik kreeg een ‘bakkie’ thee. Ik lust geen koffie”, grinnikt hij.

Vanavond geen thee voor School, maar een biertje met een paar vrienden. “Om toch het nieuwe jaar te vieren.” Twaalf uur haalt School nog wel, want hij barst van de adrenaline. Maar morgen? “Morgen wordt het helemaal niks.”