Stephan begint nieuwe lunchroom in Veghel dankzij crowdfunding

Jarenlang werkte Stephan Verheijen uit Odiliapeel in de horeca, maar door de coronacrisis raakte hij zijn baan kwijt. Hij startte een crowdfundingsactie en opent nu zijn eigen lunchroom in het centrum van Veghel.

In het oude pand van Hoogh Bezoeck, aan de Hoofdstraat in Veghel, wordt de laatste hand gelegd aan Lunchroom Steef, zoals het restaurant gaat heten. Stephan Verheijen besloot het pand over te kopen en voor zichzelf aan de slag te gaan, toen hij vorig jaar noodgedwongen moest stoppen bij Van Sons Eethuis De Meulen, even verderop. "Ik heb daar sinds mijn zestiende gewerkt en toen corona kwam, besloot mijn voormalige baas met pensioen te gaan. Ik heb tussendoor nog drie of vier baantjes gehad, waar ik m'n ei niet in kwijt kon. Toen heb ik gezegd: ik doe het gewoon zelf!"

Crowdfunding

Het pand van De Meulen overkopen ging echter niet en toen viel dit pand op zijn oog. Maar financieel was er nog wel een probleem. "Ik ben maar 26 en als je iets moet gaan kopen, kun je niet in een keer en hele hoop geld neerleggen. Tenzij je hele rijke ouders hebt." Hij startte daarom een crowdfundingsactie, met succes: "We hebben 55.000 euro opgehaald via investeerders en particulieren en konden beginnen."

Tekst loopt verder onder de foto 

Stephan in april bij de voordeur van het pand toen hij net de sleutels had

Bekend gezicht

De zaak is helemaal verbouwd. Daarbij kreeg Verheijen veel hulp van zijn oude collega's van het eethuis. Het menu en de prijzen van Lunchroom Steef gaan lijken op die van het restaurant waar hij jarenlang werkte. " Ik neem stiekem het een en ander van daar mee qua recepten, maar ik geef er uiteindelijk mijn eigen draai aan."

Maandag opent de nieuwe lunchroom. Om alles op tijd af te hebben, moet nog wel hard gewerkt worden, maar Stephan heeft er vertrouwen in dat het daarna goed komt. "Ik heb negen jaar in Veghel gewerkt, dus velen kennen me wel. Toen de vaste gasten van De Meulen hoorden dat ik ga beginnen, riepen ze al: 'we komen bij jou eten!' dus dat klinkt positief."