Steppen en skeelers voor Bossche speciaalzaak niet aan te slepen: ‘Populairder dan ooit’

Het afgelopen jaar nam in coronatijd de drukte op de fietspaden en skatebanen enorm toe door de stormloop op skeelers en stuntsteps. En die drukte is ook te merken bij een speciaalzaak in skate-artikelen in Den Bosch.

Veel mensen trekken hun oude paar skeelers van zolder en komen erachter dat de wieltjes nodig aan vervanging toe zijn. “Het is nooit weggeweest maar het is populairder dan ooit”, aldus Derrick Kraan over de stormloop op steppen en skeelers. Hij is eigenaar van Winner Sport Equipment, een speciaalzaak in skate-artikelen aan de Diepteweg in Den Bosch.

(Tekst loopt door onder de video)

Onder kinderen is de stuntstep ontzettend populair geworden. Dit zorgt voor drukte op de skatebanen. Zo zijn vrienden Lars en Joey in de eerste lockdown serieus gaan stuntsteppen. “Het was gewoon saai en dus gingen we steppen. Zo is het begonnen”, vertelt Lars.

Intussen gaan ze skateparken door heel het land af om daar andere kinderen hun trucs te vertonen. De jongens zijn regelmatig op de skatebaan te vinden: “Als het droog is, elke dag”, aldus Joey. Ook merken ze dat het steeds drukker wordt in de parken.

Skatehouding

Door de drukte is het soms lastig om nieuwe steps en skeelers in te kopen. “Normaal gesproken zijn de producten gewoon op voorraad, maar nu gaat dat met golfbewegingen. Dus dan komt een nieuwe voorraad maar dan kan het ook wel weer een tijdje duren voordat je weer nieuwe producten krijgt”, legt Kraan uit.

Mocht je zelf willen gaan skeeleren of stuntsteppen, dan zijn hier nog wat tips:

“Koop skeelers met kleine diameter wielen, dan sta je dicht bij de grond. En zorg ervoor dat je een goede skatehouding aanneemt, goed door de knieën”, geeft Kraan mee aan beginnende skaters.