advertentie Banner SNLR.nl

'Sterrebosflat heeft maatregelen genomen, verder geen taak van de gemeente'

Een toezichthouder van de gemeente Oss heeft de ingang van de Sterrebosflat gecontroleerd na de gestelde vragen van de SP. Hij zag dat er maatregelen waren genomen en daarmee is de kous af.

De SP vroeg zich hardop af of de ingang van Sterrebos wel 'coronaproof' was. De partij zei de laatste weken klachten te hebben ontvangen over obstakels bij de ingang waardoor het vrijwel niet mogelijk is om voldoende afstand te bewaren tussen mensen. Ook kwamen in de hal veel mensen bij elkaar omdat daar de balie is, de brievenbussen en een wachtruimte voor de bus.

De toezichthouder van de gemeente Oss constateerde dat BrabantWonen de brievenbussen inmiddels heeft verplaatst. Op de grond is aangegeven wat de looproute is, door middel van stickers van pijlen. Ook is een deel van de stoelen verplaatst en is er zicht op de stoelen vanuit de receptie. Er zijn posters opgehangen: één met 'wees lief, geef elkaar de ruimte' en meerdere met de voorschriften van het RIVM. Tot slot hebben alle bewoners al in april een nieuwsbrief ontvangen. 

Burgemeester Wobine Buijs vindt het reëel om te vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid van de bewoners. "De Sterrebosflat is een reguliere woonflat. De bewoners zijn allemaal inwoners die zelfstandig kunnen wonen en functioneren", schrijft de burgemeester aan de SP. Volgens haar is het geen taak van de gemeente om de situatie (nog) veiliger te maken.