Steun voor bedrijven die dupe zijn van coronavirus

Politieke partijen De Bossche Groenen en VVD Den Bosch willen hulp voor bedrijven en zzp'ers die de gevolgen van de ontwikkelingen rondom het coronavirus voelen.

De twee partijen vragen aan het college van B&W of de gemeente maatregelen kan nemen om ondernemers te ondersteunen. Ook vragen zij of de gemeente Den Bosch aansluiting zoekt bij anderen gemeenten om vanuit Den Haag aanvullende fondsen te krijgen om ondernemers en inwoners te kunnen ondersteunen.

Landelijke maatregelen 
Door de landelijke maatregelen die zijn genomen rondom het coronavirus blijven musea dicht tot eind maart, zijn er theatervoorstellingen afgelast en ook evenementen met meer dan honderd bezoekers gaan niet door. 

In de Bossche binnenstad blijven horecabedrijven ook dicht. Zo hebben onder andere café P79, Carrousel en café de Buurvrouw de deuren voorlopig gesloten. Dit heeft alles te maken met de landelijke maatregelen. 

Heel Brabant
In Brabant werden eerder deze week al maatregelen getroffen, maar donderdag werd dat uitgebreid naar de rest van Nederland. Er komen nog nieuwe maatregelen voor Brabant die op korte termijn worden aangekondigd.

advertentie

Lees ook deze artikelen