advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Stichting Ismes maakt kans op €15.000 door hulp aan herstellende verslaafden

Drugs, alcohol, eten of seks. Ismes in Den Bosch ondersteunt mensen die herstellen van een verslaving en hulp nodig hebben bij hun terugkeer in de maatschappij. Door dat werk maakt de stichting nu kans op een flinke geldprijs. 'Het zou mooi zijn om nóg meer te organiseren.'

Huub Geurtsen is al lang verslaafd aan alcohol. Zijn eerste gang naar een kliniek liep uit op een fiasco, de tweede keer ging het beter maar juist ná zijn behandeling begonnen de problemen. "De nazorg bij klinieken ontbreekt, het is daar heel veilig. Na die weken bij ik misschien veranderd, maar de wereld om mij heen is hetzelfde. De verleidingen zijn niet weggegaan. Een rustige plek om ervaringen met anderen verslaafden te delen en elkaar op weg te helpen richting de maatschappij."

(Tekst loopt door onder de video)

Alles kwijtgeraakt

Daarom verzamelt Huub in 2013 andere herstellende verslaafden en richt hij stichting Ismes op. De 'woonkamer' van de stichting is gevestigd aan de Brede Haven in Den Bosch. Vanuit het pand biedt hij hulp aan mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Één van die mensen is Ingrid van Rooijen, zij is dolblij met Ismes. "Hier kan ik zijn wie ik ben. Niets moet, alles mag." 

Ingrid kwam zes jaar geleden bij Ismes terecht, verslaafd aan alcohol en eten. "In de afgelopen zes jaar ben ik vaak teruggevallen en ben ik naasten, vrienden en familie kwijtgeraakt."
De meeste steun haalt Van Rooijen uit de herkenning van lotgenoten. "Dat is het belangrijkste. Het idee: 'pff. Ik ben niet de enige.'"

Oranje Appeltje van verdienste

De deur van het Ismes huis staat altijd open voor wie daar behoefte aan heeft. Onder andere schilderen, meditatie en praatsessies zijn beschikbaar voor wie daar behoefte aan heeft. Door die inspanningen maakt de stichting kans op een Oranje Appeltje van verdienste van het Oranjefonds. Die prijs komt met een bedrag van €15.000, geld waar Geurtsen wel raad mee weet. "

Uitbreiden? "Nee, laat ons maar klein blijven. De mensen hebben het hier goed en dat is het belangrijkste.

Stemmen op stichting Ismes kan via de website van het Oranjefonds. Heeft u zelf behoefte aan hulp voor een verslaving, dan kan u terecht op www.ismes.nl