Stichting Maashorst in Uitvoering en Rewilding Europe slaan handen ineen om ‘natuurlijke diversiteit terug te brengen’

Stichting Maashorst in Uitvoering heeft woensdag in De Maashorst een verbintenisverklaring getekend met het zogeheten Europees Rewilding Network (ERN); een initiatief dat van Europa een wilder gebied wil maken, met veel meer ruimte voor natuur, wildernis en natuurlijke processen.

“Daarmee staat het initiatief voor het terugbrengen van natuurlijke diversiteit en verkent nieuwe manieren waarop mensen een eerlijk inkomen uit te de natuur kunnen verdienen”, zo meldt Team de Maashorst.

Stichting Maashorst in Uitvoering voelt zich naar eigen zeggen ‘nauw verwant met de missie en doelstellingen van Rewilding Europe’. “Zo vind je in het hart van de Maashorst een open gebied. Een heuse 'wildernis', want de natuur mag hier grotendeels haar gang gaan. Sinds 2016 lopen hier indrukwekkende grazers rond: wisenten, taurossen en Exmoor pony's. De wisent, ook wel Europese bizon genoemd, is het grootste landzoogdier in Europa.”

Maashorst in Uitvoering ziet veel voordelen aan de verbintenis met ERN. “Met de aansluiting bij het Europees Rewilding Network is het mogelijk om actief kennis en ervaring uit te wisselen binnen het ERN en zal jaarlijks worden deelgenomen aan ten minste één evenement van het netwerk.”