Stichting Steengoed dupe van discussie Annapark

De politieke discussie over de bouwplannen in het Annapark in Rosmalen dreigt een groot probleem te veroorzaken voor Stichting Steengoed.

Dit ouderinitiatief is al jaren bezig een woonruimte te zoeken voor een groep jongeren met een (licht) verstandelijke beperking.

De laatste twee jaar kwam daarvoor de locatie van basisschool De Vlieger uitdrukkelijk in beeld. Dat plan dreigt nu niet door te gaan omdat er mogelijk extra woningen op dat pand worden gebouwd. Dat is in ieder geval het idee van een aantal partijen in de Bossche raad. Het zou volgens die partijen namelijk een oplossing kunnen zijn om toch tot woningbouw te kunnen komen in het Annapark. Plannen daarvoor stuitten in de politiek en bij omwonenden op veel bezwaren.

Stichting Steengoed heeft nu een brief gestuurd aan de gemeenteraad om aan te geven wat de huidige ontwikkelingen voor problemen opleveren. De stichting vreest enorme vertraging en veel psychische druk. Hierdoor zouden sommige ouders misschien uit het project kunnen stappen. De grootste angst is dat de jongeren de komende jaren noodgedwongen thuis moeten blijven wonen omdat er geen geschikte alternatieven zijn.

De stichting zegt in de brief dat ze mee wil worden genomen in de overwegingen die de raad maakt rondom het Annapark.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen