advertentie Banner SP Website

Stiefvader Rik van de Rakt: 'Tevreden met TBS maar gaan nooit weten wat er precies is gebeurd'

De moeder en stiefvader van Rik van de Rakt zijn tevreden met de uitspraak van de rechter die vrijdag TBS met dwangverpleging oplegde aan Ayoub A.. A. bracht op 19 april 2020 de 18-jarige Rik om het leven door een messteek in zijn rug.

"TBS  is strenger dan een gevangenisstraf", zegt stiefvader Marco na de uitspraak. "De dader wordt nu continu in de gaten gehouden en moet doen wat hem gezegd wordt zodat hij ook zelf gaat inzien dat hij ziek is."

De kans om erachter te komen wat er exact met Rik is gebeurd komt nooit meer.

• Marco - stiefvader van Rik

Wat is er precies gebeurd?
Wat zijn moeder en stiefvader niet fijn vinden is dat ze nooit zullen weten wat er in de laatste fase van zijn leven precies met Rik gebeurd is. "Ayoub A. weet alles over wat er vooraf en naderhand is gebeurd, maar heeft over het moment zelf alleen gezegd dat hij zich er niks meer van herinnert. Het is heel vervelend dat we dit waarschijnlijk nooit helder krijgen. De kans om erachter te komen wat er exact met Rik is gebeurd komt nooit meer", aldus Marco.

Telefoontje
Rik heeft zijn stiefvader op die fatale zondagmorgen gebeld. Volgens hem was dat vlak voordat hij werd neergestoken. Rik noemde nog de naam van Marco maar daarna werd het stil.

Ingrid Lourenssen, de moeder van Rik, vertelde eerder al dat ze 'niet boos is op de verdachte omdat organisaties niet gedaan hebben wat ze hadden moeten doen'. 

Rik samen met zijn moeder Ingrid