advertentie Banner SNLR.nl

Stiekem blij om thuis te moeten blijven

We vroegen bezoekers van de markt in Rosmalen wat zij deze Pasen gingen doen, nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Vanwege de huidige maatregelen zullen de woonboulevards dit jaar niet zo druk bezocht worden als normaal tijdens Pasen. Bezoekjes aan opa en oma kunnen op het moment beter digitaal. En die opa’s en oma’s balen er flink van dat zij de kleinkinderen niet kunnen zien, blijkt al snel.

“Het ergste is toch dat je de kleinkinderen niet kan zien”, zo vindt een mevrouw, die toevallig dezelfde ochtend opnieuw oma is geworden. “Het kind ligt nog in het ziekenhuis met z’n moeder en daar mogen we dus niet bij, dat is wel zuur. Maar dat is het effect van corona”, voegt ze eraan toe.

Geluk bij een ongeluk
Maar niet voor iedereen blijkt het zo erg om thuis te moeten blijven. Zo bekent een jonge moeder: “Het liefste zouden we normaal gesproken ook thuis blijven, maar er wordt van ons verwacht dat we een aantal bezoeken brengen. Het is nu dus een beetje een geluk bij een ongeluk dat we binnen moeten blijven”. Zij, haar man en drie kinderen ‘scharrelen dit jaar lekker in en om het huis.

Een marktkoopman hoopt op mooi weer, zodat hij kan gaan varen met zijn bootje. En anders wordt het thuis of in de tuin hangen. Ook voor deze meneer best anders dan onder normale omstandigheden: “Ik heb kinderen en kleinkinderen, normaal komen die langs en is het kei gezellig. Gaan we lekker brunchen of erop uit. Maar dat is er nu helaas niet bij. We zijn toch allemaal een beetje angstig, natuurlijk.”