advertentie Banner SNLR.nl

Stijn Mertens uit Den Bosch vlogt voor ‘Oss Schakelt Door’ over duurzaamheid

Stijn Mertens is voor ‘Oss Schakelt Door’ bezig met een serie vlogs over duurzaamheid. En op dat vlak is volgens hem nog een wereld te winnen.

“Ik zeg tegen niemand ‘ga nou eens in een tiny house wonen’, dat niet, maar ik hoop wel mensen te inspireren om na te denken over hun gebruik. Hoe gebruik ik wat, hoeveel energie is dat en heb ik dat allemaal nodig?”, vraagt Mertens zich hardop af. De 40-jarige Bosschenaar woont zelf in zijn eigen Tiny House, beter bekend als STinyHouse, op Minitopia aan de Poeldonk in Den Bosch.

Om ook anderen bewust te maken van het belang van duurzaam leven, maakt hij sinds kort vlogs. De eerste van in totaal elf afleveringen staat inmiddels online en gaat over waterbesparing. Ook aflevering twee staat al in de steigers. Daarin houdt Mertens zich bezig met het ophangen van de was. 

“Ik ga op ‘drogerdieet’. Daar ben ik donderdag mee begonnen en dan kom je erachter dat het niet snel droogt als het vochtig is. Wat ik zelf belangrijk vind; als ik als vlogger aan de slag ga, gaat het niet alleen maar goed. Er zijn ook tegenslagen. Mijn was werd gewoon niet droog en ja, da’s best wel balen. Begint het nog te regenen ook. Maar ja, dat hoort ook gewoon bij die challenge.”