advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Stil protest horeca: wel terrassen, maar geen gasten

Wel terrassen buiten, maar geen bezoekers. Veel eigenaren van cafés en restaurants in de regio deden dinsdagmiddag mee aan een stil protest tegen het in hun ogen te strenge coronabeleid van de regering.

Het ging om een landelijke actie die werd gehouden omdat de coronaregels voor deze bedrijfstak nog niet zijn versoepeld. Op veel plekken werden de terrassen buiten geplaatst maar meteen afgezet met rood lint. Het bedienen van gasten zou namelijk een flinke boete op kunnen leveren of de vergunning in gevaar brengen.

Volgens de horecaondernemers is het volledig onterecht dat er in de horeca nog niets kan terwijl er op andere terreinen al wel versoepelingen zijn geweest. In ieder geval de terrassen zouden volgens de ondernemers gewoon veilig open kunnen, ook met de geldende regels voor afstand en hygiëne.

De café- en restauranteigenaren zeggen dat de sluiting nu al zo lang duurt dat ze het financieel niet lang meer gaan volhouden, ondanks de hulppakketten van de overheid. Met de actie van dinsdag wilden ze nog eens extra aandacht vragen voor hun situatie.