advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

"Stilte voor de storm" in de Udense politiek

Op 1 januari 2022 bestaat de gemeente Uden niet meer, maar hoe gaat het met die gemeente tot die tijd? Het lijkt nu wel erg stil. "Stilte voor de storm", volgens Tinie Kardol van UdenPlus.

Fractievoorzitter Tinie Kardol van UdenPlus moet een nieuwe naam gaan bedenken "UdenLanderdPlus misschien? We zijn er over na aan het denken". Fractievoorzitter Maurits van den Bosch is met zijn CDA al wat verder, want als een van de eerste zijn de partijen van Uden en Landerd al samengevoegd.

De Udense politiek zit in ieder geval in een tussenfase en het lijkt dan ook erg stil. "Dat is eigenlijk stilte voor de storm", zegt Kardol. "Omdat we nu bezig zijn met de begroting, wat wordt in 2021 nog allemaal gedaan als gemeente Uden."

"We zijn nu volop bezig met hoe kunnen we de route uitstippelen naar die nieuwe Maashorst gemeente", vertelt Van den Bosch. En of er nog ergens een kink in de kabel komen? "Dat kan altijd, want de eerste en tweede kamer gaan daar ook nog over", zegt Van de Bosch. "En binnen de gemeente Landerd zijn er ook groeperingen die de formele wegen proberen te bewandelen om toch nog een kink in de kabel te kunnen krijgen", voegt Kardol toe.