advertentie Banner SNLR.nl

Stint komt niet meer terug bij AVEM kinderopvang

AVEM Kinderopvang met locaties in Oss en Landerd stopt met het gebruik van de Stint. De kinderopvang wacht niet op de uitslag van de keuring van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) voordat de venieuwde bolderkar weer de weg op kan.

Dat laat de directeur van de organisatie weten in een brief aan de ouders. AVEM had een paar maanden voor het dodelijke ongeval vijf van de voertuigen aangeschaft en deze naar eigen zeggen met plezier gebruikt. Na het ongeval is de Stint door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) van de weg gehaald.

Reden voor AVEM om na te denken over het in gebruik houden van de Stint. Met een duidelijke conclusie: “Voor ons past de Stint niet meer in het beeld van het plaatselijke verkeer.” De organisatie zegt dat ook voor ouders de Stint onlosmakelijk verbonden is aan persoonlijk leed.

Alternatieven met betrekking tot het vervoer zijn al eerder ingezet en die blijven gehandhaafd. De organisatie wenste dinsdagochtend geen verdere toelichting te geven op de brief. 

Nieuwenhuizen haalde de elektrische bolderkar vorig jaar oktober van de weg, toen bij een botsing tussen een trein en een Stint vier kinderen om het leven kwamen. Een vijfde kind en de begeleider raakten gewond.