advertentie Banner SNLR.nl

Stoelen in het park: kleurrijk en hopelijk hufterproof

50 stoelen staan vanaf deze week op twee plekken in Den Bosch. Ze moeten nieuwe ontmoetingen stimuleren. Maandag werden de eerste 15 geplaatst.

Het is een proefproject van de gemeente, die met de 'losse stoelen' in parkjes steden als Berlijn en Parijs achterna gaat. In de tuin van Mariënburg werden de eerste exemplaren geplaatst. “Ze zitten prima”, zegt wethouder Mike van der Geld. “We willen kijken of we ontmoeten in de openbare ruimte kunnen stimuleren. We hopen dat het in de smaak valt."

Tekst gaat verder onder de video.

De 50 stoelen hebben verschillende kleuren. Het ziet er dus nog leuk uit ook. Nu maar hopen dat ze hufterproof zijn. “Ze zitten per drie aan elkaar vast, met een slot. En ze hebben unieke nummers. We controleren twee keer in de week of ze zijn vernield of weggehaald”, legt Hennie Stensen uit, beheerder van de openbare ruimte in Den Bosch.

De proef van de gemeente duurt tot oktober. In de tussentijd worden de stoelen zo nu en dan op andere plekken neergezet. “We hebben locaties in gedachten, maar staan ook zeker open voor suggesties van inwoners”, zegt wethouder Van der Geld.