Stormbal Oss: “Als er een biertje is, ben ik erbij!”

De befaamde optocht kon afgelopen zondag niet doorgaan in het Ossenkoppenrijk. Maar ze wisten ook zonder optocht een bijzonder feest neer te zetten.

“Als er een biertje is, ben ik erbij!”, proost een vrolijke inwoner van Ossenkoppenrijk in de tent van het Stormbal. Iedereen die normaal gesproken de optocht zou bewonderen, staat nu in de (verstevigde) tent op het Ossenkoppenplein. “Ja, echt zonde van alle tijd en moeite die sommige mensen erin hebben gestoken. Dan zijn ze een jaar bezig geweest met hun wagen, en dan is het allemaal voor niets geweest!”, vat een fanatiek carnavalsvierder de teleurstelling samen.

“Maar, we zijn nu hier, en het feest is er voor ons niet minder om!”, roept een ander. Bijna alle bezoekers van het Stormbal zijn het met hem eens. “Ach, volgend jaar zijn we er gewoon weer bij en dan komt hopelijk iedereen naar onze prachtige wagen kijken!”

Tekst loopt door onder de video.

Voor iedereen die de wagens alsnog wil bewonderen of laten zien, is er tijdens Halfvasten meer dan genoeg gelegenheid. Op 22 maart mogen alle wagens namelijk alsnog van stal. “Tja, dan moeten we nog een keer carnaval vieren, wat vreselijk!”

advertentie

Lees ook deze artikelen