advertentie Banner SNLR.nl

Straatcoaches Oss ook volgend jaar in actie

De straatcoaches in Oss blijven hoogstwaarschijnlijk ook na dit jaar actief in de wijken.

Dat heeft wethouder Thijs van Kessel donderdagavond min of meer toegezegd na hevig aandringen van de partijen in de gemeenteraad. Hij hield zich nog een beetje op de vlakte omdat er over een nieuw contract onderhandeld moet worden, maar de boodschap was duidelijk.

De partijen lieten unaniem weten niets te snappen van het voornemen van het college om de straatcoaches te vervangen door jeugdboa’s. De inzet van de coaches heeft namelijk geleid tot minder overlast van jeugdgroepen op straat, vooral in de Schadewijk en de Ruwaard. Politie en inwoners zijn daarom erg tevreden over hun inzet.

Er was echter kritiek vanuit hulpinstanties over de gebrekkige communicatie met de straatcoaches. ‘Dan kan dat probleem beter aangepakt worden dan de straatcoaches zomaar te gaan vervangen’, zo was de eensluidende conclusie van de partijen.

De wethouder gaat nu aan de slag om met de straatcoaches een nieuw contract af te sluiten. Tweede doel is dan om de communicatie met onder meer jeugdzorg en boa’s te gaan verbeteren.