advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Straatraces bij Treurenburg zorgen voor overlast en gevaar

Meerdere weekenden op rij vinden er straatraces plaats bij Treurenburg in Den Bosch. En dat leidt tot de nodige overlast en gevaar voor omwonenden.

Ook zaterdagavond was het weer raak. De politie beëindigde daar een carmeeting van zo'n 30 auto's. "Zodra mijn collega's ze aanspraken, gingen ze er vandoor", laat een woordvoerder van de politie Oost-Brabant weten. Om die reden zijn er dan ook geen mensen aangehouden. Wel is het merendeel van de kentekens bekend bij de politie.

De eigenaar van Treurenburg Joop van Nistelrooij laat op Facebook weten dat hij deze straatraces niet organiseert: "Zodat ik niet weer te horen krijg dat het via mij wordt georganiseerd." Mensen reageren bezorgd op de straatraces. "Levensgevaarlijk", zegt Anita van Zoggel. "Pff zo link hè. Hopelijk gebeurt er niks en worden ze op tijd aangehouden."

De politie geeft de genoteerde kentekens door aan de gemeente Den Bosch. "Dat krijgt daarmee voor hen nog een staartje", aldus de politie. Ook gaat de wijkagent in overleg met de gemeente.