Bert van Berkum

Late strafschop helpt FC Den Bosch aan overwinning in derby

Een onnodige overtreding van Cas Peters in de allerlaatste seconden van de wedstrijd hielp FC Den Bosch aan de overwinning in de derby tegen TOP Oss. Jizz Hornkamp faalde niet vanaf elf meter (1-0). Het duel was niet aantrekkelijk, maar wel spannend tot het einde.

Toch een beetje sfeer in de eerste minuten van de derby van Noordoost-Brabant. FC Den Bosch-supporters lieten zich met trommels horen net buiten stadion de Vliert. Kansjes waren er in de beginfase nauwelijks. Dwayne Green kwam goed mee naar voren en zag TOP-keeper Bo Geens de bal voor zijn voeten plukken. Na een simpele versnelling kwam Romano Postema opnieuw door de Osse verdediging. Dit keer greep Niels Fleuren op tijd in. Even later was de grootste kans in de wedstrijd voor TOP. Een zacht tikje tegen de bal van Livio Milts bracht Mart Remans in scoringspositie. De Limburger schoot naast.

Beide ploegen deden niet voor elkaar onder in de eerste helft, ook al is het verschil op de ranglijst vrij groot. Vol hoogtepunten zat de derby halverwege niet. Ook in de tweede helft waren beide ploegen slordig. Jizz Hornkamp kon met het hoofd de voorzet van Green geen richting mee geven. Invallers aan Osse zijde Cas Peters en Justin Mathieu creëerden samen een kans voor TOP, maar Ringo Meerveld stak daar net op tijd een stokje voor.

In de slotfase leek het erop dat beide ploegen nog een half uur extra hadden kunnen voetballen en dan was er nog geen doelpunt gevallen. Maar ineens wees arbiter Alex Bos naar de penaltystip. Peters miste de bal compleet en raakte Don Bolsius. Hornkamp mikte de bal in de linkerhoek, waar Bo Geens slechts een vinger tegen kreeg, goal.

TOP Oss mist hierdoor aansluiting met het linkerrijtje. FC Den Bosch zag directe concurrent FC Dordrecht stunten tegen De Graafschap: 0-3.

Reacties FC Den Bosch:

Reacties TOP Oss:

Bert van Berkum

FC Den Bosch 1 - 0 TOP Oss
Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Mats Deijl, Jorn van Hedel, Junior van der Velden, Dwayne Green; Dhoraso Moreo Klas, Kevin Felida, Ringo Meerveld; Soufyan Ahannach, Jizz Hornkamp en Romano Postema
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Joshia Sanches, Niels Fleuren, Rick Stuy van den Herik, Trevor David; Lion Kaak, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Mart Remans en Dennis van der Heijden Invallers FC Den Bosch: Frank Sturing, Don Bolsius
Invallers TOP Oss: Cas Peters, Justin Mathieu, Tim Hölscher
Doelpunten: Hornkamp (FC Den Bosch)