Stralende gezichten en kinderlijk enthousiasme bij start regiocup

Afgelopen weekend ging de regiocup voor jeugdteams van start. Voor het eerst sinds maanden kunnen voetballertjes weer 'echte' wedstrijden spelen. Een verademing, zo blijkt als Dtv Nieuws de spelertjes van UDI'19 JO11-6 spreekt.

"Eindelijk weer een keertje tegen een ander team!" Josse (11) staat zaterdagochtend hijgend Dtv Nieuws te woord. De energie en het enthousiasme spatten van zijn gezicht. Vandaag gaat de regiocup van start en dat betekent dat Josse en zijn teamgenoten van UDI'19 JO11-6 voor het eerst sinds maanden weer voetballen tegen leeftijdsgenoten van andere clubs. Hiervoor konden jeugdteams alleen binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. "Als je steeds tegen hetzelfde team gaat dan ken je elkaar op een gegeven moment wel", zo vervolgt Josse. "Dit geeft gewoon wat meer variatie."

Winnen

Het is een grijze, druilerige ochtend maar de somberte van het weer wordt op het veld totaal vergeten. "We hebben er zin in", vertelt teamleider Patrick van der Wijst met een glimlach van oor tot oor. Achter hem probeert een spelertje tevergeefs een andere te passeren. Hij slaakt een kreet van opgewonden frustratie. "Alle spelertjes waren op tijd, dus dat geeft wel aan hoeveel zin ze er in hebben", zo vervolgt Van der Wijst. "Je weet helemaal niet wat je tegen je krijgt in de regiocup. Dat is veel leuker."

Guus (10), teamgenoot van Josse, vindt het ook heerlijk dat hij weer echte wedstrijden kan voetballen: "Het is niet leuk om tegen jezelf te spelen." Wekenlang vroeg Guus telkens weer aan zijn vader wanneer échte wedstrijden weer konden. Vandaag is het eindelijk zo ver. Guus en Josse staan tegenover RKVV Keldonk.

Er is dan ook niet al te veel tijd om stil te staan bij de herwonnen vrijheid.  Gepikeerd draait Guus zijn gezicht naar het veld: "Ik hoop wel dat we deze gaan winnen."