advertentie Banner Trined

Strandpaviljoen in Overlangel moet verenigingen een plek geven

OVERLANGEL - Verenigingen uit Neerloon, Overlangel en Keent hebben binnenkort weer een eigen plek. Op de parkeerplaats van OKSV wordt een strandpaviljoen gebouwd dat een vervanger moet zijn van de vorig jaar afgebrande Petjesbar.

 "Het ziet er mooi en gezellig uit", vertelt Willy van der Loop van Klankbordgroep Neerloon-Overlangel-Keent. Hij heeft dinsdagochtend een eerste kijkje genomen in het paviljoen. Verenigingen moesten het ruimtegebrek het afgelopen jaar op hun eigen manier oplossen. "Sommige verenigingen huurden bij een particulier ruimte of weken uit naar Herpen. Maar er zijn ook verenigingen die dakloos zijn geweest het afgelopen jaar. Dat geeft wel aan hoe belangrijk dit is voor onze dorpen."
De klankbordgroep is met de gemeente Oss al een tijd in gesprek om korfbalvereniging TOG en OKSV op het terrein van de korfballers in Overlangel te laten spelen. Volgens de groep kan zo het ontmoeten in de kleine dorpen gestimuleerd worden. "Dat vinden we al een hele tijd, al ver voor de brand bij de Petjesbar. Dus dat heeft er niks mee te maken. Het proces verloopt langzaam, maar we hebben geduld."